Wat houd een volledige video- en film productie in?

Werken op set met professionals

Ons team bestaat uit een variatie van getrainde video makers waar ieder gespecialiseerd is in zijn eigen taak. Inhouse hebben wij o.a. een regisseur, director of photography (camerawerk), gaffer en vaste producers. Na meer dan 100+ projecten aan samenwerking staat team Protails bekend om ons nauwkeurig voorwerk voor grote en kleine internationale klanten. Omdat er veel aandacht wordt besteed aan de details tijdens de "pre-work fase" ga je dit dus ook zeker terug zien in het eind resultaat van de video.

Hoe geavanceerd de opdracht ook mag zijn, een goede communicatie tussen klant en team staat bij ons voorop. Hieronder leggen we in het kort de stappen van begin tot eind uit.


HET PROCES

Stappenplan video productie

Idee & concept

Om een beter beeld te krijgen van uw bedrijf, merk of strategie plannen we graag een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek denkt de uitvoerend regisseur mee over de inhoud, uw doelen en de"look and feel" van de video.

01
02

Pre-work

Na de brainstorm sessie wordt er op basis van het concept een uitgebreid script en visueel moodboard gemaakt. Omdat we referentie afbeeldingen gebruiken krijgt u gelijk een duidelijk beeld waar er naartoe gewerkt wordt. Ook worden locatie, cast, styling en props(set design) vast gelegd tijdens de voorbereidingen.

Draaidag(en)

Om u al het technische en zware werk te besparen sturen wij u enkele dagen voor de shoot een draaiboek toe. In dit draaiboek staan o.a. de locaties, tijden en eventuele aanwezige personen op set. Tijdens de draaidag werken wij discreet en op een gestructureerde manier zodat u ook inzicht krijgt wanneer bepaalde scenes worden opgenomen.

03
04

Post-productie

Na afloop van de shoot wordt er direct een back-up gemaakt op een beveiligde cloud omgeving. Tijdens het edit proces krijgt u toegang tot de applicatie Frame.io zodat u eventuele feedback eenvoudig op de seconden nauwkeurig kunt aangeven. Na goedkeuring starten wij met de color-grading fase zodat uw video de juiste uitstraling krijgt.

Oplevering

De belangrijke dag! U ontvangt van ons een nette mappen structuur met daarin de ge-exporteerde video bestanden in de kwaliteit die u verwacht. Of dit nu gaat om een "hero" bedrijfs video, social media content of een (korte) film.

05
LET'S TALK!
Bekijk ook onze andere diensten

Motion control

In onze film studio kunnen we door het gebruik van onze robot arm dynamische en vooral unieke content creëren voor o.a. branding van producten. In combinatie met (super) slow-motion krijg je direct een visueel aantrekkelijk plaatje.
Hoe werkt het?

Color grading

Gespecialiseerd in kleur correctie en color grading om het beeld tot leven te laten komen. In onze studio werken we met gekalibreerde monitoren om zo een consistent en passend resultaat te behalen in SDR of HDR.
Onze grading studio

Social video content

Bij de branding of het promoten van een product of persoon mag uitstekende social content niet ontbreken. Vraag naar onze speciale prijzen voor een langere termijn oplevering aan uw eigen social database.
Socia media content

Professioneel advies over uw visie?

neem contact op